AILUNCE HD-1 codeplug

Opisi postopkov programiranja DMR postaj in pomena ter delovanja posameznih nastavitev. Tudi navodila za programiranje ali podatki o njih. Pa glede uporabljenih frekvenc in nastavitev CC, Slota, pogovorne skupine (TG) za repetitorje in simpleksne kanale.
Za določene informacije glej tudi "ID DMR številke in navodila za povezovanje"
Odgovori
S56VDK
Prispevkov: 12
Pridružen: 18 Jan 2017, 14:24

AILUNCE HD-1 codeplug

Odgovor Napisal/-a S56VDK » 25 Jan 2018, 08:26


Oslo
Prispevkov: 1
Pridružen: 19 Okt 2018, 22:16

Re: AILUNCE HD-1 codeplug

Odgovor Napisal/-a Oslo » 19 Okt 2018, 22:26

Pozdrav,

V postajo sem naložil codeplug vendar mi postaja na "random" zmrzuje. Poslušam kanala 0086 ter 0087. Krvavec. Ali je morda v codeplugu kakšna napaka?

PS: Trenutno še nimam svojega znaka, tako da za TX niti ne vem, če deluje. Nočem stisnit PTT dokler ne dobim znaka,.. Mi je pa "sumljivo" da je pod work mode izbran "Simplex" in ne "Repeat" bi bil morda to lahko razlog za zmrzovanje?
Vklopljeno imam tudi funkcijo promiscuous.
Ko postaja zmrzne je edina rešitev, da odstranim baterijo. Potem spet deluje, včasih zmrzne že po 1h včasih po 24h,..
Brez codepluga sem jo imel prižgano par dni pa ni zmrznila, je pa res da tudi ni sprejemala nobenega signala ker sem pustil vse nastavitve na defoult,.
Probal sem že narediti initilizacijo po tem postopku
http://blog.retevis.com/make-hd1-radio-initialize/
ter na novo naložit FW.

S54AJE
Prispevkov: 3
Pridružen: 19 Jan 2019, 13:00

Re: AILUNCE HD-1 codeplug

Odgovor Napisal/-a S54AJE » 27 Jan 2019, 22:47

Zdravo Oslo,
Zanimivo, meni se to sicer ni dogajalo ampak sem tako spremenil zadeve na Repeat in izklopil Promiscous mode, ker imam svoje TGje na fiksno. Mene zanima, ce je komu uspelo narediti, da postaja sama oddaja GPS na BM in naprej na APRS-IS. Mora kaze da GPS lovi, posilja pa ne. Kateri je ta pravi TG/Contact za nastavit?

73

S56MP
Prispevkov: 144
Pridružen: 18 Nov 2016, 22:16

Re: AILUNCE HD-1 codeplug

Odgovor Napisal/-a S56MP » 31 Jan 2019, 20:31

Se sicer ne spoznam preveč na APRS ampak sem zasledil, da se APRS lokacije pri nas prenašajo preko privatnega klica na 293999 namesto 50XX. Ikono nastaviš na selfcare straneh.

https://brandmeister.network/?page=logi ... 3Dselfcare

S54AJE
Prispevkov: 3
Pridružen: 19 Jan 2019, 13:00

Re: AILUNCE HD-1 codeplug

Odgovor Napisal/-a S54AJE » 01 Feb 2019, 15:16

Hvala, bom probal in sporocim.

S54AJE
Prispevkov: 3
Pridružen: 19 Jan 2019, 13:00

Re: AILUNCE HD-1 codeplug

Odgovor Napisal/-a S54AJE » 09 Feb 2019, 22:29

Po različnih načinih pošiljanja mi še vedno ni uspelo. Ali bi se dalo komu z retevis postajo dalo poiskusiti?

73

S56WDN
Prispevkov: 1
Pridružen: 27 Mar 2018, 06:26

Re: AILUNCE HD-1 codeplug

Odgovor Napisal/-a S56WDN » 08 Mar 2019, 03:08

Pozdravljeni

Pri HD1 aprs še ne deluje oz pošilja v drugačnem formatu. Pri retevis deluje normalno

Odgovori