Domača izdelava SWR/power metra

Opisi in podatki o mehanskih in električnih lastnostih in vezjih različnih DMR radijskih postaj (notranjost, mehanske lastnosti, električne lastnosti, vezja, možnosti za predelave, izboljšave in podobno)

Moderator: S56MP

Odgovori
S56MP

Domača izdelava SWR/power metra

Odgovor Napisal/-a S56MP »

Najenostavnejši SWR/POWER meter za območje VHF/UHF je mogoče izdelati kar na kašifrani dvostranski vitropolast ploščici (FR4).

Žal je meritev z uporabo instrumenta na tuljavico možna samo na FM modulaciji, na DMR pa ne pokaže prave vrednosti.

Notranjost merilnika-zanekrat kaže samo SWR:
SWR meter01b.jpg
Originalno je mišljeno - bolje, da so BNC konektorji pričvrščeni direktno na ploščico.

Sliko tiskanine dobite na tem linku: http://www.aeroelectric.com/articles/RF ... pa0nhc.pdf

Naslednja verzija bo že boljša, čeprav tudi ta dela brez težav.

Ploščico sem pa naredil takole:
  • na boljši (lakiran) papir od neke reklame sem na laserskem tiskalniku natisnil zrcalno sliko vezja
  • papir sem položil na eno stran FR4 ploščice in z likalnikom polikal.
  • ko se je ohladilo sem papir pod vodo namočil in počasi zdrgnil iz ploščice, da je ostala samo barva - plastika od tiska
  • na drugi strani sem popolnoma zaščitil baker z lepilnim trakom
  • nato sem pojedkal v solni kislini + peroksid
Ploščica je kar dobro uspela, dobro se vidi tudi zelo droben tisk navodil za montažo.
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka (datotek in slik). Za ogled se je potrebno registrirati (v kolikor se še niste) in prijaviti v forum.
Odgovori