Postaja Ailunce HD1 Dual Band DMR

Opisi in izbira postaj za delo z DRM, njihove lastnosti ter pravilna uporaba.
Domet postaj, deklarirane in dejanske moči radijskih postaj.
Odgovori
S56MP
Prispevkov: 145
Pridružen: 18 Nov 2016, 22:16

Postaja Ailunce HD1 Dual Band DMR

Odgovor Napisal/-a S56MP » 17 Nov 2017, 18:56

Slika

Opomba: Slika je iz spodnje povezave

Podrobnosti:

http://www.retevis.com/ailunce-hd1-dual ... tal-radio

https://blog.retevis.com/ailunce-hd1-dmr-dual-band/


Kaj razlikuje postajo HD1 od drugih podobnih "dualband" postaj:
  • enostaven dizajn in 360 stopinjski kanalnik
  • vodoodporen zaslon in celotna postaja
  • dolg pritisk na “*Scan” vključi funkcijo skeniranje
  • dolg pritisk na “#LOCK” bo vključil zaklepanje tipkovnice
  • prikaz polnosti baterije v procentih
  • ekran prikazuje 16 znakov
  • Ailunce HD1 ima dva slota, kar omogoča dva istočasna pogovora na enem kanalu, tudi na simpleks načinu dela
    je kompatibilna z MOTOTRBO Tier ⅠinⅡ. DMR in FM načinu, dvojni ekran in dvojno pripravljenost (standby)
  • VFO in kanalski način dela. V VFO lahko direktno vnesemo frekvenco, zamik, barvno kodo in druge nastavitve preko tipkovnice
  • V kanalskem načinu lahko izberemo tri načine s pomočjo menija. Ime (ime kanala in številka kanala), kanal (številka kanala), frekvenca (frekvenca in številka kanala)
  • preklop med kanalskim prikazom in VFO s kratkim pritiskom na “EXIT”
  • dolgi pritisk na “EXIT” preklopi med analognim načinom in digitalnim načinom v VFO načinu
  • Možno je spreminjati ID in lahko potem izbiramo med 32 pred-nastavljenimi ID-ji
  • Lahko nastavimo delovanje stranskih tipk preko programa ali preko tipkovnice
  • Lahko nastavljate HD1 z menijem medtem, ko spremljate dohodni klic
  • omogoča tri načine skeniranja: časovno, po nosilni frekvenci, in iskanje
  • Ailunce HD1 ima "promiscuous" funkcijo, kar pomeni, da lahko sprejemamo vse pogovore na določeni frekvenci tudi če nimamo izbrano ustrezno skupino (Grupo)
  • Možna dva pogovora na obeh "slotih" na isti frekvenci istočasno; Two-slot simplex(DCDM)
  • Velika moč: 10w/5w/1w, močna baterija (akumulator) 3200mAh, dolgo v pripravljenosti
  • Seznam kontaktov je iz dveh delov. Prednostnih kontaktov je 1000, nastavlja se jih programsko ali preko tipkovnice. Drug del je imenik, ki lahko vsebue 10.000 kontaktov in jih lahko nastavljate preko računalnika.
  • Med sprejemanjem postaja prikazuje vse informacije o oddajniku ne le ID kot pri RT3/RT8/MD380/MD390 in podobnih, ki nimajo nameščenega eksperimentalnega FW

s56al
Prispevkov: 2
Pridružen: 21 Nov 2017, 14:48

Re: Postaja Ailunce HD1 Dual Band DMR

Odgovor Napisal/-a s56al » 21 Nov 2017, 14:56

Z malo sreče bo dobavljiva ravno še pravi čas, da jo prineseta Božiček ali Dedek mraz :). Sicer pa, končno, ena narejena za radioamaterje, kolikor se pač da v okviru DMR, ki je v prvi vrsti namenjen profesionalni rabi...

S56MP
Prispevkov: 145
Pridružen: 18 Nov 2016, 22:16

Re: Postaja Ailunce HD1 Dual Band DMR

Odgovor Napisal/-a S56MP » 03 Dec 2017, 15:18

Več podrobnosti o postajah AILUNCE in Retevis na FB : https://www.facebook.com/ailunce/

Zanimiva možnost sprejemanja in oddajanja na dveh različnih bandih 2m/70cm:


youtu.be/mWRo3p0-mwE

Uporabniški avatar
S56FGS
Prispevkov: 2
Pridružen: 22 Sep 2018, 21:25

Re: Postaja Ailunce HD1 Dual Band DMR

Odgovor Napisal/-a S56FGS » 26 Mar 2019, 14:54

Pozdrav,

Pripravil sem kratek programček, ki omogoča urejanje kontaktov v HD1.

Podatke pobere iz RAW datoteke, ki se jo dobi na netu ali pa preko spletne storitve. Podatke lahko urejaš in shraniš v format, ki ga lahko uvoziš direktno v HD1.

Programa ne morem pripeti, ker forum pravi, da je datoteka prevelika. Če koga zanima, naj mi piše na privatno pa mu ga pošljem.

Prijetno delo s HD1!

73 de Marko, S56FGS
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka (datotek in slik). Za ogled se je potrebno registrirati (v kolikor se še niste) in prijaviti v forum.

Uporabniški avatar
S56FGS
Prispevkov: 2
Pridružen: 22 Sep 2018, 21:25

Re: Postaja Ailunce HD1 Dual Band DMR

Odgovor Napisal/-a S56FGS » 29 Mar 2019, 17:11

Pozdrav še enkrat.

Admin je bil tako prijazen, da je povečal velikost datotek za upload.

Datoteke v zipu odzipate v novo mapo in poženete program. Posebna instalacija ni potrebna. Aja pa potrebujete zadnjo verzijo dotNET frameworka.

73 de Marko, S56FGS
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka (datotek in slik). Za ogled se je potrebno registrirati (v kolikor se še niste) in prijaviti v forum.

Odgovori