Dualband postaja RT52

Opisi in izbira postaj za delo z DRM, njihove lastnosti ter pravilna uporaba.
Domet postaj, deklarirane in dejanske moči radijskih postaj.
Odgovori
S56MP
Prispevkov: 139
Pridružen: 18 Nov 2016, 22:16

Dualband postaja RT52

Odgovor Napisal/-a S56MP » 26 Dec 2018, 12:16

Postaje DMR dualband rastejo kot gobe po dežju tako, da se je težko odločiti katera je primernejša.
rt52.jpg
Tokrat se je pojavila postaja RT52, ki je podobna postaji RT3S s tem, da ima dvojno PTT tipko in je nekaj dodatnih možnosti. Displej je črrn z svetlimi črkami, naj bil boljši, je pa vprašanje, če ne gre v bistvu za črno-bel displej namesto barvnega in je zadeva korak nazaj?

Glavne značilnosti:
  • Dvobandna digitalna GPS postaja
  • Dve PTT tipke
  • Različne funkcije skeniranja
  • Single/Dual stikalo v stanju pripravljenosti
  • DTMF (analogni način)
  • Direktni ali repetitorski TDMA Tier II načini (Hytera, MOTOROLA, Kirisun itd.)
  • Možnost snemanja glasu (analogno / digitalno, predvajanje, brisanje)
Zanimiva predtsavitev tudi na youtube: https://www.youtube.com/watch?v=vpe4U-FK9yE


Kakšne so prednosti dveh tipk PTT
iz spletne strani Retevis-a: http://blog.retevis.com/whats-retevis-r ... -function/
rt52 dual ptt.jpg
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka (datotek in slik). Za ogled se je potrebno registrirati (v kolikor se še niste) in prijaviti v forum.
Zadnjič spremenil S56MP, dne 10 Feb 2019, 14:59, skupaj popravljeno 1 krat.

s57jk
Prispevkov: 2
Pridružen: 09 Feb 2017, 15:00

Re: Dualband posatja RT52

Odgovor Napisal/-a s57jk » 07 Feb 2019, 19:10

Kakšen cvs fajl je potreben za uvoz stikov ? CVS preko excell 365 verzije ne gre. Javlja error v vsebini.

73 de s57jk

S56MP
Prispevkov: 139
Pridružen: 18 Nov 2016, 22:16

Re: Dualband posatja RT52

Odgovor Napisal/-a S56MP » 10 Feb 2019, 08:57

Zadeva z excelom je težavna, ker slovenski excel uporablja za csv podpičja (ločevanje med polji zapisov), csv, ki ga rabi postaja pa ima vejice.. Če bi uporabil angleško nastavitev za windows-e bi verjetno ne bilo teh težav.
Torej za uvoz v postajo mora imeti datoteka zapise ločene z vejicami.
Moraš zamenjati najprej vse vejice s podpičji in nato uvoziti v excel ali pa vsa podpičja zamenjati z vejicami, preden uvažaš v postajo.
Excel lahko uvozi največ 65535 vrstic.

Predlagam, da najprej izvoziš datoteko iz postaje, da boš videl kako mora izgledati in katere zapise mora vsebovati. Vsaka postaja ima lahko malo drugačen zapis.

Primer csv satoteke iz RT3:
vzorec csv.jpg
kanali:
vzorec csv kanalov.jpg
Datoteka csv je čista besedilna datoteka brez oblikovanja zato narediš zamenjavo z notepad ali total commander-jem, ali Pspad, ali s kakšnim drugim programom pisanje čistih besedil brez oblikovanja (ne uporabljat word).
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka (datotek in slik). Za ogled se je potrebno registrirati (v kolikor se še niste) in prijaviti v forum.

s57jk
Prispevkov: 2
Pridružen: 09 Feb 2017, 15:00

Re: Dualband posatja RT52

Odgovor Napisal/-a s57jk » 11 Feb 2019, 12:09

Hvala za pomoč.

Sem rešil tako kot si napisal, le urejal sem v notepad++.

Tako sem dodal vse DMR repetirorje in uporabnike.


73 de s57jk

Odgovori