Codeplugi za RT3/MD-380

"Kodeplugi" - nastavitve za različne postaje
dmr_admin
Site Admin
Prispevkov: 76
Pridružen: 08 Nov 2016, 18:10

Codeplugi za RT3/MD-380

Odgovor Napisal/-a dmr_admin » 18 Nov 2016, 00:08

Tukaj predlagam, da objavite kakšne codepluge :D za RT3/MD-380 za lažje učenje programiranja postaje. Je edino problem, ker se ne da kopirati samo določenih nastavitev iz enega codeplugina v drugega. Datoteko je treba pred nalaganjem stisniti v ZIP.

Pripenjam svoj zadnji code plugin (včasih ga tudi zamenjam z novejšim) in je namenjen bolj za pomoč in ni neka končana varianta nastavitev.
Najbolje je, da si vsak uredi nazive in nastavitve po svojih željah. Za prenos se je treba prijaviti! :o

Različnih možnosti je namreč kar precej. Lahko uporabite nazive repetitorjev ali njihove pozivne znake, lahko uporabite številke TG ali naziv države oziroma namen TG, nazive reflektorjev ali številke reflektorjev ali kombinacije, itd...

Dodana možnost različnih v naprej pripravljenih TG za repetitor Žagarski vrh, Planina, Krvavec.(TG293, 2931, 9, 91, 92 219, 220, 222) --> podobno bi bilo treba še za druge repetitorje. Izbira pa je s preklopnikom v zoni "Žagarski vrh", Planina, Krvavec, Ljubljana-mešane TG.
kopija 11.10.2017_92 splet.zip
(7.37 KiB) Prenešeno 5 krat
(ni izključena kakšna napaka-če jih odkrijem jih popravljam v novih verzijah, ki jih dam tukaj, če kakšno odkrijete ali imate kakšen predlog mi pošljite ZS)


Podrobnosti o frekvencah in nastavitvah:
http://rpt.hamradio.si/?modul=repetitorji&vrsta=3

Registrirani repetitorji in njihovo stanje - delovanje/nedelovanje:
http://ham-digital.org/dmr-rptrreg.php#SVN

S58DB
Prispevkov: 3
Pridružen: 18 Nov 2016, 22:48

Re: Codeplugini za RT3/DMR

Odgovor Napisal/-a S58DB » 18 Nov 2016, 23:16

dmr_admin napisal/-a:Je edino problem, ker se ne da kopirati samo določenih nastavitev iz enega codeplugina v drugega.
To je res, če uporabiš originalen program za urejanje postaje. Če pa za urejanje uporabiš program od N0GSG DMR Contact Manager . Pa lahko koperaš vse na osnovnih področjih kot so Contacts, Channels in Zones. Samo hkrati si odpreš dva programa in v programu odpreš v vsakem svoj "Codeplug" potem pa kopiraš kar želiš iz enega okna v drugo okno. Z tem programom lahko tudi zelo enostavno urejaš razna zaporedja v zavihku Zones. Ko vse narediš tako kot si si zamislil dokument shraniš in ga z pomočjo originalnega programa zapišeš v postajo. Simple kot pasul :)

Lp, Danilo - S58DB

dmr_admin
Site Admin
Prispevkov: 76
Pridružen: 08 Nov 2016, 18:10

Re: Codeplugini za RT3/MD-380

Odgovor Napisal/-a dmr_admin » 18 Nov 2016, 23:22

Hvala za nasvet, izgleda zelo koristno, ker me je ravno to najbolj motilo, ker če si od koga dobil plugin si ga moral prepisovati, kar je zelo nadležno.
Bom v kratkem poskusil, kako deluje.

S58DB
Prispevkov: 3
Pridružen: 18 Nov 2016, 22:48

Re: Codeplugini za RT3/DMR

Odgovor Napisal/-a S58DB » 18 Nov 2016, 23:25

Super samo da bo pomagalo. Nebi napisal, če nebi teh zadev tudi sam uporabljal in preizkusil.

S57JP
Prispevkov: 3
Pridružen: 23 Dec 2016, 00:00

Re: Codeplugi za RT3/MD-380

Odgovor Napisal/-a S57JP » 23 Dec 2016, 00:54

Najlepša hvala S58DB za DMR Contact Manager. Zelo uporaben programček :D

Lep pozdrav,
S57JP

S56MP
Prispevkov: 65
Pridružen: 18 Nov 2016, 22:16

Re: Codeplugi za RT3/MD-380

Odgovor Napisal/-a S56MP » 04 Jun 2017, 20:11

Malo drugačen pogled na Codeplug za RT-3 na spletni strani S57RD. DMR repetitorji so poimenovani samo s klicnimi znaki.
Če se ne motim pa so ID številke za delo v WW in EU napačne, za Brandmaister naj bi bile 91 in 92, v kašni drugi državi, kjer so tudi repetitorji sistema DMR-MARC pa bi bilo v redu.

PRIMER:
mešana TG.jpg
mešana TG.jpg (58.04 KiB) Pogledano 573 krat
Primer codepluga za različne sisteme:

dmr_admin
Site Admin
Prispevkov: 76
Pridružen: 08 Nov 2016, 18:10

Re: Codeplugi za RT3/MD-380

Odgovor Napisal/-a dmr_admin » 18 Avg 2017, 22:21

Še codeplug od S55db, ki ga redno posodablja

Codeplug od s55db za MD-390 z GPS https://gitlab.com/s5-dmr/codeplug

Najbolje pa ga je uvoziti v program ContactManager potem pa shraniti v ustreznem formatu glede na postajo in potem v nadaljevanju uporabiti program postaje za programiranje.
Priponke
import1.jpg
import1.jpg (55.67 KiB) Pogledano 438 krat

S57RD
Prispevkov: 1
Pridružen: 23 Jul 2017, 16:52

Re: Codeplugi za RT3/MD-380

Odgovor Napisal/-a S57RD » 28 Avg 2017, 21:22

Prilagam codeplug za RT3 ali MD380 ažuriran 25.08.2017. Preden codeplug pošlješ na postajo pod General setting / Radio ID vpiši svoj ID..

Lp S57RD Damjan
Priponke
RT3_20170825.zip
(4.55 KiB) Prenešeno 9 krat

S56MP
Prispevkov: 65
Pridružen: 18 Nov 2016, 22:16

Re: Codeplugi za RT3/MD-380

Odgovor Napisal/-a S56MP » 29 Avg 2017, 16:41

Ker ima vsak uporabnik svoje želje in želi malo skombinirati iz različnih codeplugov lahko uporabi "NOGSG DMR Contact Manager".

Najprej je treba zagnati dve kopiji "NOGSG DMR Contact Managerja"

V eno uvozite en codeplug v drugo kopijo pa npr. svojega obstoječega (ali obratno) nato pa kopirate postavke iz enega v drugega.
Kopirale se bodo samo postavke, ki jih še ni, druge bo program preskočil.
Po končanem delu pa si svojo verzijo seveda shranite.

Kopirate lahko kontakte, kanale,cone, scan sezname, Rx skupine, ali uvoz struktur.
Predhodno lahko seveda omenjene sezname sortitate tako da kliknete na polje po katerem hočete urediti seznam.

Primer sortiranja codepluga do S57RD
sortiranje 1.jpg
sortiranje 1.jpg (102.78 KiB) Pogledano 404 krat
Sem pa tukaj opazil dve enaki ID številki, kar zna biti vprašljivo. Originalni program za programiranje RT-3 to ne dopušča "NOGSG DMR Contact Manager" pa to dopušča, če uvaža celoten kodeplug, pri kopiranju pa ne. Zato je treba ID številke preveriti, če uvažamo celoten coeplug!

Zanima me ali so sedaj repetitorji nastavljeni na omenjene ID številke in funkcije od 1 do 4 namesto standardnih 4000, 5000 ....9990 ali je to napaka?


Tole je pa primer kontaktov od S55DB, ki se mi zdi bolj točen:
contacti od s55DB2.jpg
contacti od s55DB2.jpg (50.24 KiB) Pogledano 129 krat
Še za uporabo v RT3 pretvorjen seznam codepluga od s5DB narejenega za RT8/MD-390:
s55db(2) za RT-3.zip
(5.56 KiB) Prenešeno 6 krat
Zadnjič spremenil S56MP, dne 26 Okt 2017, 22:37, skupaj popravljeno 1 krat.

s55db
Prispevkov: 11
Pridružen: 04 Apr 2017, 17:57

Re: Codeplugi za RT3/MD-380

Odgovor Napisal/-a s55db » 30 Avg 2017, 09:36

Se povezava na git repozitorij kjer so vse datoteke.

Trudim se redno posodabljat kontakte. Seveda so pripombe dobrodosle ce ima kdo idejo kako bolje :)

Sicer pa sam poleg teh kontaktov za S5, uporabljam se https://md380.org s katerim lahko nalozite podatkovno bazo vseh uporabnikov na postajo, loceno od kontaktov.

Odgovori